Evaluare psihologica clinica

 

Primul pas pentru inițierea unei intervenții terapeutice este evaluarea psihologică care constă în identificarea factorilor psihologici implicaţi în sănătate, dezvoltare şi tulburare/boală mintală, inclusiv în trauma, handicap/dizabilitati, sarcina sau adopție, plasament, educație, adicții, tulburări din spectrul autist,etc .

Evaluarea psihologica poate cuprinde :

  • Evaluarea stării de sănătate mintală (în limita competenței psihologului)
  • Evaluare cognitivă
  • Evaluare comportamentală
  • Evaluare afectivă (emoțională)
  • Evaluarea personalității
  • Evaluarea dezvoltării psihologice
  • Evaluarea anumitor aspecte psihologice specifice cuplului, familiei sau altor grupuri
  • Evaluarea contextului familial, profesional, socio-economic și cultural în care se manifestă problemele psihologice
  • Evaluarea psihologică se poate realiza folosind instrumente specifice (probe psihologice – teste), interviul, precum și alte instrumente utilizate de psiholog.

În urma evaluării psihologice se pot elibera avize, rapoarte psihologice sau profiluri psihologice.

APLICAM TESTUL DECAS ATAT PENTRU EVALUARE PSIHOLOGICA COMPLEXA CAT SI PENTRU INTEGRITATE

La baza Inventarului de Personalitate DECAS se afla modelul Big-Five de personalitate care constituie teoria cu cel mai ridicat nivel de raspandire si validare stiintifica la nivel mondial. Cele cinci dimensiuni de personalitate evaluate prin acest instrument sunt:

-DESCHIDEREA : identifica persoanele independente, creative, cu o cultura generala bogata, orientate spre dezbaterea ideilor si a teoriilor. La polul scazut regasim persoanele pragmatice si conformiste, care prefera valorile conservatoare, traditionale.

-EXTRAVERSIUNEA : este specifica persoanelor exuberante, sociabile, energice, care se fac remarcate cu usurinta intr-un grup de oameni. La polul scazut se afla persoanele tacute, timide si formale in manifestare, care adopta o atitudine pasiva, rezervata.

-CONSTIINCIOZITATEA : este asociata persoanelor disciplinate, cu un simt ridicat al datoriei si cu o nevoie puternica de realizare profesionala. La polul scazut se gasesc persoanele flexibile, care tind sa amane sarcinile sau sa renunte usor daca intampina probleme.

-AGREABILITATEA : este specifica persoanelor tolerante, intelegatoare, ce dau dovada de spirit de echipa. La polul scazut regasim persoanele individualiste, mai putin increzatoare in ceilalti, cu un spirit competitiv ridicat si centrate pe sarcina in dauna relatiilor umane.

-STABILITATEA : emotionala este asociata cu maturitatea emotionala. Aceste persoane sunt calme, au increderea in ele si fac fata cu succes stresului. La polul scazut se afla indivizii vulnerabili si labili emotional, care se descurajeaza sau se irita usor in fata obstacolelor.

Interpretarea integritatii din TEST

Înclinația spre respectarea regulilor și incoruptibilitatea sunt cei mai buni indicatori ai integrității. Scorurile maxime ale integrității ar trebui să apară în rezultatele evaluărilor persoanelor capabile, foarte conștiincioase, cumpătate, responsabile, serioase, stabile, pe care se poate pune baza. Astfel, vom descoperi persoane de încredere, constante și temeinice, ce dețin o capacitate de organizare remarcabilă, punctuale, care vor pune întotdeauna datoria și disciplina pe primul plan. Dezaprobă vehement orice privilegiu sau favoritism, sunt corecte și integre, gradul de conformism față de autoritate și reguli este foarte ridicat, sunt ordonate, sincere și statornice.

Scoruri mici vom întâlni la persoanele ce nu manifestă loialitate, se abat de la morală, sunt nepăsătoare, îndatoririle de serviciu li se par plictisitoare și banale, destul de iresponsabile și neimplicate, risipitoare și libertine. Necinstite în cele mai multe cazuri, suspicioase, răzvrătite, încrezute, pline de orgoliu, nu le pasă de autoritate, sunt dezordonate și au obiceiul să acționeze sub imperiul impulsului. De regulă, se consideră firi independente și se mândresc cu asta, motiv pentru care se conformează cu mare greutate regulilor care li se impun, și asta doar atunci când știu că pot fi descoperite și sancționate. Refuză obiceiurile ce le îngrădesc libertatea de a acționa, la locul de muncă sunt comode, nu se implică în activitățile care nu le trezesc interesul doar pentru că e o îndatorire de serviciu. Sunt persoane risipitoare cu resursele societății, deloc cumpătate, moderația nu le caracterizează nici viața profesională, nici cea personală. De cele mai multe ori sunt înșelătoare, nu manifestă loialitate față de angajator, au impresia că sunt tratate incorect fără motiv.

 

 

Programare si informatii

APentru a va face o programare va rugam sa completati formularul de la pagina contact si va voi suna in cel mai scurt timp pentru a gasi impreuna ora disponibila si potrivita pentru dumneavoastra. [...]

 

Tarife si modalitati de plata

BPlata se poate efectua in cash in cabinet sau in contul cabinetului prin transfer bancar. Tarifele aferente prestarii serviciilor psihologice si modalitatile de plata pot fi consultate aici [...]