Performanţa cere dedicare, multe ore petrecute la serviciu, graniţa dintre viaţa profesională şi cea personală se estompeaza. Tot mai multi leaderi realizează influenţa vieţii personale asupra performanţei profesionale. Noi vă ajutăm ca ea sa fie una pozitivă.

Scopul nostru este sa îmbunătăţim tonusul mental (chiar şi dupa perioade intense de stres) prin reechilibrarea vieţii şi rezolvarea blocajelor psihologice.

Citeste mai departe...Servicii pentru angajati

Pentru identificarea celor mai importante aspecte necesare (competențe specifice, competențe generale, potențial de dezvoltare) unui angajat în cadrul unui obiectiv mai amplu al organizației este necesara analiza a muncii care cuprinde :

  • descrierea posturilor și sarcinilor de muncă în termenii aptitudinilor, deprinderilor și cunoștințelor necesare pentru realizarea acestora.
  • identificarea caracteristicilor posturilor și sarcinilor de muncă care sunt legate de aptitudinile de care indivizii au nevoie în activități de muncă specifice.
Citeste mai departeAssessment center

Motivaţia care stă la baza performanţei umane este considerată, în multe domenii ale vieţii cotidiene, ca fiind un concept care poate explica diferenţele individuale de comportament. În scoala, sport şi, nu în ultimul rând, în cadrul profesiei, motivatia performanţei dictează felul în care oamenii funcţionază.

Citeste mai departe...Evaluarea motivatiei

Stresul ocupațional afectează productivitatea, determinând absenteism, accidente, fluctuație de personal si probleme de sănătate generate de stres. Identificarea surselor majore de stres la locul de munca poate ajuta la identificarea schimbărilor necesare în mediul de munca si la planificarea unor intervenții care pot reduce stresul si creste productivitatea.

Citeste mai departe...Stres si wel-being

Angajatorii se confrunta cu o serie de provocari atunci cand angajeaza oameni noi. Recrutarea angajatilor potriviti este unul dintre aspectele cele mai importante in orice organizatie. Angajatorii nu se mai pot baza numai pe intervievarea candidatului pentru a lua o decizie de angajare de succes. Pre-selectia sau screening-ul candidatilor este procesul care permite organizatiilor sa se concentreze numai pe acei candidati care au potentialul de a performa in acel post.

Citeste mai departe...Recrutare si screening

PERSOANE FIZICE

Legislatia actuala in domeniul medicinei muncii ( H.G. nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, precum si Legea Sanatatii si Securitatii in munca nr.319/2006) impune efectuarea unui control medical si o evaluare a aptitudinilor psiho-profesionale la angajare, periodic si la reluarea/ schimbarea activitatii angajatului, testare psihologica finalizata cu eliberarea avizului psihologic.

Citește mai departe...Evaluare psihologica

Programare si informatii

APentru a va face o programare va rugam sa completati formularul de la pagina contact si va voi suna in cel mai scurt timp pentru a gasi impreuna ora disponibila si potrivita pentru dumneavoastra. [...]

 

Tarife si modalitati de plata

BPlata se poate efectua in cash in cabinet sau in contul cabinetului prin transfer bancar. Tarifele aferente prestarii serviciilor psihologice si modalitatile de plata pot fi consultate aici [...]