Depresie

Toată lumea se simte uneori tristă, dar pentru unii oameni, o scădere pe termen lung a stării de spirit cunoscută sub numele de depresie poate interfera cu viața de zi cu zi. Depresia nu este doar tristețe, este o tulburare care afectează modul în care vă simțiți, ce credeți și cum vă comportați.

Simptomele depresiei pot include :

-starea de spirit scăzută, senzația de vinovăție sau lipsa de valoare;

-oboseala sau energia scăzută;

-insomnii;

-pierderea libidoului;

-lipsa poftei de mâncare;

-gândirea incoerentă;

-gânduri de sinucidere;

-pierderea plăcerii în lucrurile pe care le-ați folosit.

Există diferite tipuri de depresie. Un episod depresiv major durează cel puțin două săptămâni, dar este de obicei mai lung, în cazul în care aveți multe dintre simptomele de mai sus în fiecare zi pentru cea mai mare parte a zilei. 

Depresia sezonieră (tulburarea afectivă sezonieră) se întâmplă atunci când aveți depresie numai în timpul lunilor de iarnă, când în zilele de primăvară și vară există mai puțină stare de spirit în general.

Depresia dupa nastere este frecventă pentru mame și poate afecta legătura mamă-copil. 

Depresia se poate întâmpla, de asemenea, după ce am pierdut pe cel iubit, când durerea durează mai mult decât de obicei.

Lipsa de concentrare ne poate afecta negativ la locul de muncă, pesimismul constant poate afecta relațiile noastre cu cei pe care îi iubim, lipsa de motivație ne poate împiedica să facem lucrurile pe care vrem să le facem în viața noastră. 

Din fericire, depresia este una dintre cele mai bine studiate boli mintale și există multe tipuri de terapie care sunt eficiente.Terapeutul vă poate ajuta să învățați să atenuați depresia și să vă oferiți instrumentele pe care le puteți utiliza pentru a vă menține starea de sănătate după încheierea sesiunilor de terapie.

Episoadele de tristețe sunt o parte normală a vieții. Cum puteți spune dacă aveți tristețe normală sau dacă ați putea beneficia de terapie pentru depresie? Puteți începe să vă întrebați dacă vi se aplică oricare dintre simtomele enumerate mai sus. Dacă da, probabil că aveți depresie și suferiți mai mult decât trebuie.

Dacă suferiți de depresie, vă putem ajuta. Terapia oferă soluții practice și de lungă durată pentru reducerea și tratarea depresiei dumneavoastră. Dacă ne sunați, vă putem ajuta  să minimalizați sau să depășiți simptomele depresiei și să vă reîntoarceți viața.

Programare si informatii

APentru a va face o programare va rugam sa completati formularul de la pagina contact si va voi suna in cel mai scurt timp pentru a gasi impreuna ora disponibila si potrivita pentru dumneavoastra. [...]

 

Tarife si modalitati de plata

BPlata se poate efectua in cash in cabinet sau in contul cabinetului prin transfer bancar. Tarifele aferente prestarii serviciilor psihologice si modalitatile de plata pot fi consultate aici [...]