Intrebari frecvente

1.Cat costa o sedinta de terapie?
Costul unei sedinte individuale de consiliere psihologica si psihoterapie este de 150 de lei. Plata unei sedinte de psihoterapie de cuplu sau de familie este de 200 lei.
2.Cum se plateste?
Plata se face în numerar la sfârsitul fiecarei sedinte.
3.Care este durata unei sedinte de psihoterapie?
Durata unei sedinte de psihoterapie individuala este de 50 minute, iar durata unei sedinte de psihoterapie de cuplu sau familie este de 90 minute.
4.Poate fi anulata o sedinta programata?
Anularea unei sedinte se face cu cel putin o zi lucratoare inainte de data programarii. In cazul in care doriti anularea unei sedinte in aceeasi zi cu programarea facuta, sedinta respectiva se va plati integral;
5.De cate sedinte este nevoie?
Numarul de sedinte variaza in functie de multi factori, cel mai important fiind obiectivul propus. De exemplu, terapia poate varia de la 3-5 sedinte pâna la 12-14, functie de problema concreta si de scopul urmarit (consiliere sau psihoterapie). Evident, scopuri mai ample, care necesita schimbari profunde vor necesita un timp mai mare pentru atingere si implementare. De vreme ce terapia este o experienta unica pentru fiecare, atunci si cadrul temporal se va flexibiliza pentru a va împlini cât mai bine nevoile.
6.Si daca dupa primele sedinte ma simt mai bine ar trebui sa renunt?
In stadiile initiale al psihoterapiei, datorita relatiei transferentiale pot sa dispara simptomele pacientului si sa apara iluzia ca s-a instalat deja sanatatea psihica. Aceasta se intampla din cauza eliberarii anxietatii, eliberare ce se produce datorita increderii pacientului in psiholog. Aceasta etapa este denumita in general «cura de transfer» si este tranzitorie deoarece procesele inconstiente nu au fost inca prelucrate, deci exista posibilitatea reaparitiei simptomului problematic.
7.Psihoterapia imi va imbunatati stilul de viata?
Principalele beneficii ale terapiilor aplicate sunt redobandirea vitalitatii si armoniei fizice, psihice si spirituale, astfel încât problemele existente în viata noastra de zi cu zi sa poata fi rezolvate si depasite cu usurinta.
8.De ce ar putea dori cineva sa apeleze la un specialist in psihoterapie si dezvoltare personala?
Daca ai o dificultate de natura psihologica, sau esti interesat de autocunoastere si dezvoltare personala, serviciile psihologice specializate oferite te pot ajuta in a gasi drumul spre tine insati. In final vei constata ca o serie de sedinte de terapie au un cost mult mai mic decat costurile reale ale unor stari emotionale negative prelungite.
9.Exista confidentialitate?
Aceasta reprezinta una dintre prioritatile relatiei terapeut - client. Informatiile discutate în sedinta sunt strict confidentiale, iar fara acordul explicit al clientului nici o astfel de informatie nu poate si dezvaluita, cu exceptiile prevazute de lege. Acestea vor fi discutate în prima sedinta.