fbpx

Managementul stresului

Toată lumea este stresată. Viețile noastre sunt ocupate, iar stresul poate veni dintr-o varietate de locuri - școală, muncă, familie, activități extra-curriculare și viețile noastre sociale. Stresul pe termen scurt ne poate ajuta să ne concentrăm și să facem lucrurile sub presiune, dar stresul cronic poate avea un impact asupra sănătății noastre mentale și fizice.

Stresul este modul în care organismul nostru se confruntă cu ceva amenințător - un pericol real sau perceput poate declanșa un răspuns la stres. În situații de urgență reale, acest răspuns la stres ne poate ajuta să rămânem atenți și pregătiți să reacționăm, ceea ce este util, dar dacă sunteți în această stare de alertă ridicat în mod regulat, poate duce la oboseală și o calitate mai scăzută a vieților .

Chiar dacă ați trăi cu stres cronic sau sever, terapia stresului vă poate ajuta să învățăm să rămânem stabil și control emoțional chiar și atunci când vă confruntăm cu situații provocatoare sau periculoase.

Există multe tipuri diferite de abordări terapeutice care ajută la gestionarea stresului. 

© 2021 Geopsi. All Rights Reserved. Designed By Geopsi. Imaginile de pe acest site sunt utilizate în scop demonstrativ și sunt preluate cu licență gratuită de pe pixabay.com