fbpx

Depresie

Toată lumea se simte uneori tristă, dar pentru unii oameni, o scădere pe termen lung a stării de spirit cunoscută sub numele de depresie poate interfera cu viața de zi cu zi. Depresia nu este doar tristețe, este o tulburare care afectează modul în care vă simțiți, ce credeți și cum vă comportați. Simptomele depresiei pot include starea de spirit scăzută, senzația de vinovăție sau lipsa de valoare, oboseala sau energia scăzută, insomnii, pierderea libidoului, lipsa poftei de mâncare sau, gândirea incoerent, gânduri de sinucidere și pierderea plăcerii în lucrurile pe care le-ați folosit .

Există diferite tipuri de depresie. Un episod depresiv major durează cel puțin două săptămâni, dar este de obicei mai lung, în cazul în care aveți multe dintre simptomele de mai sus în fiecare zi pentru cea mai mare parte a zilei.

Depresia sezonieră (pentru tulburarea afectivă sezonieră) se întâmplă atunci când aveți depresie numai în timpul lunilor de iarnă, când în zilele de primăvară și vară există mai puțină stare de spirit în general.

Depresia postpartum este frecventă printre mamele noi și poate afecta legătura mamă-copil.

Depresia se poate întâmpla, de asemenea, după ce am pierdut pe cel iubit, când durerea durează mai mult decât de obicei.

Lipsa de concentrare ne poate afecta negativ la locul de muncă, pesimismul constant poate afecta relațiile noastre cu cei pe care îi iubim, lipsa de motivație ne poate împiedica să facem lucrurile pe care vrem să le facem în viața noastră. Din fericire, depresia este una dintre cele mai bine studiate boli mintale și există multe tipuri de terapie care sunt eficiente.

Terapeuții vă pot ajuta să învățați să atenuați depresia și să vă oferiți instrumentele pe care le puteți utiliza pentru a vă menține starea de sănătate după încheierea sesiunilor de terapie. Episoadele de tristețe sunt o parte normală a vieții. Cum puteți spune dacă aveți tristețe normală sau dacă ați putea beneficia de terapie pentru depresie? Puteți începe să vă întrebați dacă vi se aplică oricare dintre simtomele enumerate mai sus. Dacă da, probabil că aveți depresie și suferiți mai mult decât trebuie. Cu ajutorul unui terapeut eficient, puteți să minimalizați sau să depășiți simptomele depresiei și să vă reîntoarceți viața.

© 2021 Geopsi. All Rights Reserved. Designed By Geopsi. Imaginile de pe acest site sunt utilizate în scop demonstrativ și sunt preluate cu licență gratuită de pe pixabay.com