fbpx

Anxietate, fobii, atacuri de panica

Anxietatea este o parte normală a vieții. Deci, cum poți spune dacă ai nevoie de terapie pentru anxietate? Puteți începe prin a vă pune următoarele întrebări:

Anxietatea mea este irațională sau disproporționată cu realitatea?

Anxietatea mea face dificil sau imposibil să fac ceea ce vreau să fac?

Este anxietatea mea atât de intensă, încât mă simt o persoană copleșită sau ieşită de sub control?

Dacă răspundeți "da" la una sau mai multe întrebări, atunci suferiți mai mult decât trebuie. Puteți învăța să minimalizați sau să eliminați problemele de anxietate și să vă recâștigi controlul vieții. Terapeutul este eficient în tratarea tuturor tipurilor de anxietate.

Tulbulararea de anxietate generalizata

Se caracterizează printr-o tendință de îngrijorare excesivă și constantă. Grijile ar putea fi despre orice, inclusiv performanța școlară sau de la locul de muncă, preocupările legate de sănătate, finanțe sau cum se întâmplă lucrurile cu familia sau prietenii. Gândurile îngrozitoare interferează cu capacitatea de a vă concentra sau de a obține rezultatul dorit. Îngrijorarea cauzează stres și poate duce la simptome fizice sau probleme de somn.

Tulbularea de panica

Este caracterizata prin atacuri de panică sau atacuri de anxietate. Când aceste atacuri apar simțiți o frică și o anxietate intensă. S-ar putea să observați, de asemenea, transpirație, tremurături, dificultăți de respirație, disconfort toracic, ameţeli sau greață. S-ar putea să simțiți că vă pierdeți controlul. Atacurile de panică sunt temporare, dar sunt atât de dureroase încât oamenii vor evita activitățile în încercarea de a preveni declanșarea unui atac de panică.

Fobiile

Fobiile sunt o teamă intensă de un anumit obiect sau situație. Frecvent fobiile includ frica de ace sau sânge, înălțimi, păianjeni, ascensoare sau zbor în avioane. Când cineva are o fobie, simte anxietate sau panică intensă atunci când sunt declanșate și deseori evită aceste situații deoarece le este frică de anxietate intensă.  Evitați să vă fixați dinții, să faceți teste medicale sau să evitați călătoriile de lucru sau vacanțele din cauza unei fobii? Dacă da, suferiți mai mult decât aveți nevoie și viața ta este mai limitată decât trebuie. Psihoterapia este un tratament foarte eficient pentru fobii.

Anxietate socială

Anxietatea socială, numită și fobie socială, se întâmplă atunci când suntem neliniștiți sau extrem de incomod în situațiile sociale. Acest lucru se poate întâmpla când sunteți la serviciu sau la școală, cu prietenii sau în public. Aveți timiditate extremă, dificultăți de a vorbi în public sau sunteți extrem de neliniștit în legătură cu întâlnirile sau participarea la întâlniri? Evitați evenimentele sociale datorită anxietății copleșitoare? 

Indiferent de tipul de anxietate cu care vă confruntați, terapia vă poate ajuta. Terapia individuală și de grup oferă soluții practice și de lungă durată pentru reducerea și tratarea anxietății dumneavoastră. 

Dacă ne sunați, vă putem ajuta să vă faceți griji mai puțin și să trăiți viața dorită.

© 2021 Geopsi. All Rights Reserved. Designed By Geopsi. Imaginile de pe acest site sunt utilizate în scop demonstrativ și sunt preluate cu licență gratuită de pe pixabay.com