fbpx

Evaluarea motivaţiei

Motivația care stă la baza performanței umane este considerată, în multe domenii ale vieții cotidiene, ca fiind un concept care poate explica diferențiale individuale de comportament.

În scoala, sport și, nu în ultimul rând, în cadrul profesiei, motivația performanței dictează felul în care oamenii funcționează.

În sfera organizațională, se discută mult despre motivație: angajați motivați, politici de motivare, climat motivant, leadership motivator.

În acest sens este necesar evaluarea motivelor care orientează comportamentul la locul de muncă, sau a înclinațiilor motivaționale care se manifestă în situații organizaționale.

Evaluarea cuprinde toate acele aspecte care impulsionează și determină persoana să se comporte într-un anumit fel sau să se țină spre a atinge un anumit scop și să îmi mențină angajamentul în tot acest timp. De aceea, realizarea de predicții care țin cont de domeniul motivației este de importanță fundamentală în stabilirea unor programe de gestiune a resurselor umane.

Zamfir Georgiana Simona

Zamfir Georgiana Simona

Psihoterapeut

Suntem aici pentru a vă ajuta mintea, sufletul, trupul

Dacă ai nevoie de ajutor, sună-mă

© 2021 Geopsi. All Rights Reserved. Designed By Geopsi. Imaginile de pe acest site sunt utilizate în scop demonstrativ și sunt preluate cu licență gratuită de pe pixabay.com